Непереможний той народ, який воює та співає водночас: у Берестечку відбулися урочистості

02 Жовтня 2023, 11:42
Урочистості 2513
Урочистості

У Берестечківському центральному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва, Дня Української Повстанської Армії, Дня захисників і захисниць України, а також професійних свят – Дня працівників освіти, Дня дошкілля, Дня позашкілля, Дня бібліотекаря та Дня музики.

Захід відбувся 29 вересня. На ньому побувала журналістка Район.Горохів.

У рамах заходу, організованого працівниками Центру культури та національної пам’яті Берестечківської міської ради, приймали вітання освітяни, бібліотекарі, музиканти та усі причетні до захисту нашої держави від російського агресора. 

Присутнім у залі захисникам, членам їхніх родин і сім’ям захисників, що віддали життя за незалежність Батьківщини, вручили квіти, віддавши належне їхній честі, мужності та відвазі.

 «Важко переоцінити вклад, який ви вносите у виховання майбутніх захисників, теперішніх патріотів України. Щиро бажаю кожному з вас терпіння, удачі, впевненості в завтрашньому дні, а головне – у здоров’ї та радості разом зустріти Перемогу», – наголосив у вітальному слові Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич.

«Нехай Матінка Божа покриє наших захисників і захисниць пречистим своїм омофором. Хай вбереже від усяких бід та допоможе живими вернутися додому», – сказала заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальниця відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Валентина Залевська.

Також до вітань долучився голова Берестечківської профспілкової організації працівників освіти Сергій Шапошнік. Він ще раз подякував борцям за волю та незалежність держави, а освітянам побажав успіхів у вихованні мудрих, чесних і вірних патріотів Батьківщини.

За вагомі здобутки у професійній діяльності Грамоти, Дипломи та Подяки вручили працівникам освіти, керівникам гуртків, вихователям, музикантам, бібліотекарям. Святковий настрій подарувала вітальна програма від талановитих аматорів сцени.

З вокальними, хореографічними та літературно-музичними композиціями перед винуватцям урочистості виступили учасники народного аматорського гурту «Берест» Берестечківського ЦБК, вихованці Центру музично-естетичної освіти школярів Берестечківської міської ради, солістки Тетяна Романюк та Вікторія Василюк, педагогиня Мервинського ліцею Оксана Грицина, учні Перемильського і Мервинського ліцеїв та маленькі вихованці ЗДО «Малятко» Берестечка.

З вдячністю до всіх, хто долучився до організації свята, звернулася його ведуча, художня керівниця Берестечківського центрального Будинку культури Олена Лисюк. Вона побажала кожному добра, миру та злагоди. Своєю чергою з безмежною шаною вклонилася захисникам, які оберігають і захищають Україну.

«Ніхто не переможе народ, який воює та співає водночас. Дякуємо Збройним Силам України за те, що тримають над нами небо», – підсумувала Валентина Залевська.

Після завершення урочистості присутні оглянули книжкову виставку, підготовлену працівниками Берестечківської центральної бібліотеки та бібліотеки-філії для дітей. Розглянули патріотичну інсталяцію вихованців зразкової студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Дивосвіт» (керівниця Ганна Бойко-Дергай) і виставку моделей військової техніки гуртка «Початкове технічне моделювання» (керівник Сергій Данилюк) ЦМЕОШ. 

Читайте також: На Волині знайшли табличку на івриті: що там написано

Директор Берестечківського народного історичного музею Олег Дергай представив виставку, присвячену освіті на теренах містечка від часів царської русі до радянського періоду. До Дня захисників і захисниць України він експонував дитячі малюнки, привезені із передової.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024