На Горохівщині податківці провели профорієнтаційну зустріч зі студентами коледжу

21 Листопада 2023, 11:43
Профорієнтаційна зустріч зі студентами коледжу 648
Профорієнтаційна зустріч зі студентами коледжу

Про вимоги до фахівців податкового адміністрування зі студентами Горохівського фахового коледжу ЛНУП спілкувалася начальниця Горохівської ДПІ Руслана Дейнега

Про це повідомляє Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Зокрема, очільниця місцевої ДПІ акцентувала увагу студентів, які здобувають фах «Облік і оподаткування», «Підприємництво та торгівля», на важливості мати не лише теоретичні знання, а й практичні навички роботи в онлайн-форматі. 

«Адміністративні послуги, консультації платникам і виконання податкових зобов’язань нині доступні в електронному форматі. Дистанційна взаємодія з ДПС – зручна громадянам і представникам підприємництва», – розповіла Руслана Дейнега.

Насамперед очільниця Горохівської ДПІ інформувала про процедуру отримання довідок, витягів і надання адмінпослуг у Центрі обслуговування платників, новації Закону № 3219 в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування, застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями.  

Окреме питанням для діалогу – виконання податкових зобов’язань і взаємодія з ДПС в електронному форматі. 

«Ми зобов’язані надати практичну допомогу громадянам і представникам бізнесу, які звертаються до Центру обслуговування платників із питань оподаткування. Безумовно, що пропонуємо бізнесу більш сучасний формат взаємодії – звітування і спілкування через електронний кабінет», – звернула увагу учасників заходу Руслана Дейнега.  

Посадовиця підкреслила, що дізнаватися необхідну інформацію про податкові вимоги, нарахування податків і стан розрахунків із бюджетом можна у будь-який зручний час через електронний кабінет або інші офіційні ресурси податкової служби.

Нещодавно платникам податків запропоновано спеціальний застосунок «Моя податкова». Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024