У Перемильському ліцеї відкрили меморіальну дошку в пам'ять про Романа Журавля

20 Грудня 2023, 21:45
Меморіальна дошка 1161
Меморіальна дошка

Відкрили меморіальну дошку в пам'ять про випускника Перемильського ліцею Романа Журавля.

Урочисте відкриття відбулось 20 грудня. Про це повідомили на сторінці ліцею у фейсбуці.

Щоб віддати належну шану пам'яті Роману Журавлю, на подвір'ї ліцею зібралися батьки та рідні загиблого, побратими Романа, однокласники, друзі, представники Берестечківської ТГ, педагоги та учні ліцею, мешканці села. 

Почесне право відкрити меморіальний знак пам’яті Романа надали сестрі загиблого Ірині Журавель та його однокласникові Олександру Лейбику.

Отець Назарій, настоятель Свято-Покровського храму, та отець Миколай, настоятель Свято-Троїцького собору,  провели поминальний молебень  та освятили пам’ятний знак.

Звучали слова пісні «Наснись мені, сину» у виконанні Вікторії Василюк та вірш «Лист від сина», який прочитала однокласниця Романа – Діана  Борейко.

Усі присутні вшанували  хвилиною мовчання пам'ять загиблого воїна та всіх захисників, які поклали своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України.

«Наш Герой, Журавель Роман,  тепер щодня зустрічатиме і проводжатиме усіх своїм поглядом, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Героїзм Романа вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність», – йдеться у повідомленні.

Наприкінці урочистого заходу гості та учні ліцею поклали квіти до меморіальної дошки.

Нагадаємо, на території Донецької області загинув житель села Старики – Роман Журавель 2003 року народження. 

Наказом президента України №79 від 14 лютого 2023 року за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня старшого солдата Журавля Романа Петровича

Державну нагороду передали батькові Петру Журавлю та матері Діні Журавель

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024