Прогноз погоди в Горохові на вівторок, 24 квітня

24 Квітня 2018, 08:00
Зранку в Горохові буде похмуро і йтиме дощ 941
Зранку в Горохові буде похмуро і йтиме дощ

Зранку в Горохові буде похмуро і йтиме дощ. Вдень обіцяють хмарність і невеликий дощ. Ввечері можлива мінлива хмарність без опадів.

Температура повітря:

  • вранці: +12 градусів;
  • вдень: +18 градусів;
  • ввечері: +18 градусів.

Народний прогноз погоди:

Сьогодні священномученика Антипи Пергамського, котрий був учнем Іоанна Богослова. Антипа проповідував християнство, за що язичники кинули його у черево розпеченого полум’ям мідного вола у храмі Артеміди. Християни таємно поховали святого, а згодом на його могилі побудували храм. Мощі Антипи замироточили, а його гробниця стала місцем паломництва.

Антипі молилися від сильного зубного болю. Мабуть саме тому цей святий вважається покровителем стоматологів. А ще на Антипу часто припадав пік повеней. «Антипа води розпустив», - казали старі люди. Якщо вода розливалася широко, то варто було очікувати врожайного року: «Була б водиця, а хліб народиться». Вітер дме вночі – з’явиться вдень вода, тобто занегодить. Якщо вітер до вечора не стихає і напрямок його не міняється проти ходу годинникової стрілки – ознака тривалих опадів. А ще зауважте: ні холоднішим від березня, ні теплішим від травня квітень не буває. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024