У Мирківському ліцеї відкрили меморіальну дошку Богдану Саку

25 Січня 2024, 19:25
Відкриття меморіальної дошки 887
Відкриття меморіальної дошки

У Мирківському ліцеї в 34-ту річницю від дня народження захисника, відбулося урочисте відкриття пам’ятної меморіальної дошки Богдану Анатолійовичу Саку, випускнику цієї школи.

Меморіальну дошку відкрили 25 січня. Про це повідомили на сайті Горохівської міської ради.

Вшанувати пам’ять захисника у ліцеї зібралися рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, волонтери, жителі громади.

Секретарка міської ради Наталія Ковальчук, керівник СФГ «Зоря» Степан Сайкевич, депутатка Горохівської міської ради Ольга Степанюк, старший декан ПЦУ Луцького району отець Андрій Сидор, староста Підберезівського старостинського округу Віктор Коритко та директор ліцею Олег Бачинський, висловлюючи щирі співчуття сім’ї загиблого воїна, зазначили, що наразі найголовніше наше завдання –  зберегти пам’ять про подвиги наших земляків та допомогти кожному, хто повертається з цієї жорстокої війни. 

«Поки нас пам'ятають – ми живі». «Богдан назавжди буде в нашій пам'яті, в наших серцях і душах»,  – запевняли присутні.

Право відкрити меморіальну дошку надали синам загиблого захисника – Тимофію та Захарію. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, запаливши свічки пам’яті.

По завершенні заходу відправили літію біля могили Богдана Сака на місцевому кладовищі.

Народився Сак Богдан Анатолійович 25 січня 1990 року в селі Мирків Горохівського району Волинської області. Закінчив Мирківську загальноосвітню школу І-ІІ ступеня в 2005 році. 

Повну середню освіту здобув у Підберезівській загальноосвітній школі І-III ступеня. У 2008 році закінчив Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури. У 2012 році закінчив Луцький національний технічний університет і отримав базову вищу освіту за напрямком підготовки «Будівництво», здобув  кваліфікацію бакалавра будівництва.

З 2014 року їздив на роботу до Польщі. У 2019 році розпочав працювати у Волинській мостобудівельній компанії.

Одружився у 2012 році. Дружина – Сак Марія Анатоліївна, в сім'ї народилося двоє синів – Сак Тимофій Богданович (2013 року народження) і Сак Захарій Богданович (2014 року народження). Сім'я купила будинок у селі Лемешів, переїхали туди жити. Діти навчаються у місцевій школі.

Сака Богдана мобілізували на військову службу 1 липня 2022 року. З цього часу проходив вишкіл у селі Старичі Яворівського району Львівської області. 

Від 11 серпня 2022 року був призначений на посаду водія 1 мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону військової частини А 4583. 22 серпня 2022 року прибув у місто Біла Церква. 

Брав участь у бойових діях в районі Курахове Вугледар. 27.01.2023 року загинув від отриманих поранень, несумісних з життям, в результаті здійснення противником артилерійського обстрілу позицій підрозділу поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області. Захисник загинув в результаті бойових дій під час захисту Батьківщини. 

Поховали Богдана Сака 3 лютого 2023 року у рідному селі Мирків.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024