У Горохові встановили контейнери для роздільного сортування сміття

03 Лютого 2024, 10:55
Контейнери для паперу, пластику та скла 381
Контейнери для паперу, пластику та скла

Горохівська громада отримала контейнери для сортування сміття.

Про це повідомили на сайті Горохівської міської ради.

В рамах реалізації проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні», який ГО «Еколтава» впроваджує за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Горохівська територіальна громада отримала три комплекти картонних контейнерів для сортування відходів. 

Комплекти вже встановили в приміщені Горохівської міської ради, ЦНАПу, та КП «Горохівська багатопрофільна лікарня Горохівської міської ради».

Роздільний збір сміття важливий, завдяки цьому зменшується кількість відходів, як наслідок зменшується негативний вплив відходів на довкілля і здоров’я населення. Також роздільний збір сміття дозволяє збільшити використання вторинної сировини, яка є в складі твердих побутових відходів.

Слід пам’ятати, що пакет з поліетилену розкладається від 10 до 20 років, вироби з синтетичних матеріалів – через 30–40 років, консервна бляшанка – через 500, а стандартна скляна пляшка лише через 1000 років.

Щира подяка ГО «Еколтава», за допомогу в рамках реалізації проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні», яка стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», – йдеться у повідомленні.

Читайте наші новини у Telegram.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024