Рік за ґратами проведе екс-начальниця відділення «Укрпошти» Горохівщини за привласнення субсидії

28 Лютого 2024, 21:10
Фото ілюстративне 2105
Фото ілюстративне

Обвинувачена працювала на посаді начальниці відділення «Укрпошти» у селі Новосілки Горохівського району. Вона привласнила 1390 гривень субсидії, які мала передати. За це їй присудили покарання у виді позбавлення волі строком один рік.

Про це журналісти Район.Горохів дізналися із рішення суду, оприлюдненого 26 лютого.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненому визнала повністю та пояснила, що до її обов`язків входило зокрема передача, тобто адресна розноска, коштів (пенсій, субсидій) отримувачу, у тому числі й потерпілим. Наприкінці листопада 2018 року для потерпілих надійшли кошти для виплати одноразово монетизованої субсидії, однак дані кошти вона не виплатила, проте поставила підпис про отримання у відомість замість них. Вчинила так через важкі сімейні обставини. Наміру привласнювати не мала, а хотіла гроші згодом повернути.

Потерпілі та обвинувачена домовились, що кошти поверне, коли повернеться із Польщі. Проте, після повернення із закордону 26 квітня 2019 року кошти не повернула, оскільки погано почувалась та з 8 травня 2019 року по 20 травня 2019 року була госпіталізована та перебувала на стаціонарному лікуванні. 

Під час лікування до неї приїхали працівники поліції та повідомили про порушення кримінальної справи за даним фактом. Після закінчення лікування кошти потерпілим повернула.

Суд ухвалив визнати жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк один рік, з позбавленням права обіймати посади пов'язанні з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки.

Початок строку відбування покарання обвинуваченій рахувати з моменту приведення вироку до виконання. На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Горохівський районний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024