Кутрів: «пісочна» вода з кранів або ігнорування влади

08 Травня 2018, 09:21
1966

В селі Кутрів Горохівського району з кранів взагалі не тече вода або лише «іржава», змішана з піском.

Нещодавно до редакції Район.Горохів звернулася місцева жителька села, мати немовляти, обурена станом води, яка тече з кранів.

Жінка зазначає, що кожного разу, коли потрібно лагодити об’єкти соціальної інфраструктури селяни самі збирають гроші і їх ремонтують. Зокрема, відповідального за накачування водонапірної вежі також немає і мешканці села займаються обслуговуванням водогону самостійно.

Читайте також: Бужани: очищення отруйної води коштуватиме понад два мільйони

Окрім цього, жінка жаліється й на одного з сусідів, який цілий день поливає овочі на продаж, поїть велику рогату худобу і залишає інших без води. Платять за воду ж всі однаково. Вона також запевняє, що у сільській раді про цю ситуацію знають, але ігнорують її.

Жінка обурена станом води, яка тече з кранів
Жінка обурена станом води, яка тече з кранів

З офіційним зверненням до сільської ради вони поки що не звертались, лише усно. Їм відповідають, що місяць назад вежу ремонтували.

При телефонній розмові сільський голова, Юрій Томащук, запевнив, що ніякої проблеми не існує, йому лише хочуть помститися і закликав зробити аналіз води й лише тоді звертатися з офіційною заявою.  

Читайте також: Горохівська вода отруєна пестицидами

Сільський голова живе досить близько до вежі, тому й не відчуває так сильно цієї проблеми, як жителі села що мешкають більш віддалено.

Жінці і багатьм іншим місцевим жителям доводиться носити чисту воду з криниці. Проте, у багатьох криницях села води немає взагалі.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024