Прокурори наполягають на необхідності розроблення історико-архітектурного плану Горохова

05 Березня 2024, 20:18
Горохів 536
Горохів

Прокурори Луцької окружної прокуратури звернулися до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України і департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, аби визнати протиправною бездіяльності Горохівської міської ради та зобов'язати орган місцевого самоврядування розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Прокурори з'ясували, що попри те, що Горохів включений до Списку історичних населених місць по Волинській області, а Міністерство культури та інформаційної політики зверталося до міської ради щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства та розроблення історико-архітектурного опорного плану, такий план досі не розроблений.

Відсутність опорного плану створює загрозу самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичних центрів на території, руйнування пам’яток історії та культури, а також знищення історичної спадщини громади.

У суді прокурори наполягатимуть на зобов’язанні органу місцевого самоврядування розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Читайте наші новини у Telegram.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024