«Перекували меча на орало»: як колишній атовець повернувся до мирного життя

11 Травня 2018, 11:21
Після проходження служби в Збройних силах України в зоні АТО Олександр Юськов за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Горохівського районного центру зайнятості 2069
Після проходження служби в Збройних силах України в зоні АТО Олександр Юськов за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Горохівського районного центру зайнятості

Горохівському атовцю допомогли повернутися до звичайного життя та знайти роботу в Горохівському районному центрі зайнятості.

Після проходження служби в Збройних силах України в зоні АТО Олександр Юськов за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Горохівського районного центру зайнятості. Тут колишньому воїну надали різні послуги для успішного працевлаштування: інформували, консультували, запрошували на різні заходи для учасників АТО тощо.

Ознайомившись з послугами та проконсультувавшись з профорієнтатором служби зайнятості Олександру було запропоновано пройти професійне навчання за професією «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» у Берестечківському ПТУ №27. У березні 2017 року Юськова Олександра було направлено на навчання. Коли чоловік проходив практику у підприємця Степанюка О.П., зарекомендував себе як кваліфікований та здібний працівник.

Проблемних питань, які доводиться вирішувати учасникам АТО в мирному житті є чимало і самотужки справитися з ними дуже складно.
У людей, які протягом тривалого часу були відірвані від звичайного життя виникають нові питання та потреби, спочатку це, звичайно, психологічна реабілітація, а згодом і необхідність знайти роботу, забезпечити фінансово себе і своїх близьких.

Олександр з листопада минулого року і до сьогодні успішно працює у того ж підприємця.

Горохівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості продовжує роботу супроводу за уже колишнім безробітним Юськовим Олександром, який продовжує користуватися послугами служби зайнятості. Так, 10 травня ц.р. йому проведено професійну консультацію та рекомендовано здобути ще одну робітничу професію - водія автотранспортних засобів, що гарантовано Постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 432, якою затверджено Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024