У волонтерському ательє у Мар'янівській громаді шиють безкаркасні ноші, тактичні килимки та намети-пончо

18 Березня 2024, 13:57
Микола Гась працює закрійником. Фото: Суспільне Луцьк 310
Микола Гась працює закрійником. Фото: Суспільне Луцьк

У волонтерському ательє, яке облаштували у шкільній майстерні, мешканці Мар’янівської громади шиють вироби на потреби військових з передової та навчальні центри.

Працюють від початку повномасштабного вторгнення та називають себе «Шпильки з Борочич», розповіла Суспільному волонтерка Ольга Яцина.

Волонтерка Ольга Яцина. Фото: Суспільне Луцьк
Волонтерка Ольга Яцина. Фото: Суспільне Луцьк

Волонтери шиють білизну, постіль, турнікети, розвантажувальні пояси, мішки для скидання магазинів, аптечки, безкаркасні ноші, тактичні килимки та намети-пончо.

У колективі волонтерського ательє – вчителі ліцею, медична сестра місцевої амбулаторії, механік, говорить Микола Гесь, який після роботи кроїть швейні вироби. Чоловік каже: знаходить час для волонтерства, хоч сам виховує п’ятьох дітей.

«Не думав, що я таким буду займатися. Все, що я з цієї справи вмів – ґудзика пришити, шов зашити, таке во. Роботи вдома завжди є багато, я ще й працюю в садочку кочегаром, але я маю велике бажання приходити допомагати», – говорить чоловік.

Волонтерки працюють на 12 швейних машинках. Спочатку їх приносили з дому, потім купували, то подарували одну, каже механік Василь Заяц, який приїздить в Борочиче з сусіднього села Широке.

Механік Василь Заяц ремонтує швейні машинки. Фото: Суспільне Луцьк
Механік Василь Заяц ремонтує швейні машинки. Фото: Суспільне Луцьк

«Я приїжджаю, дивлюся, налаштовую, щоб дівчата не простоювали», – каже механік.

Волонтери працюють на добровільних засадах, тканину купують за кошти місцевих благодійників, кількість пошитого – не рахують, говорить Ольга Яцина. Каже: до волонтерської справи долучають і школярі.

«В мене був день народження, і ті гроші, що мені подарували, хочу віддати на потреби ЗСУ», – каже школярка Богдана.

Школярка Богдана передає гроші волонтерському ательє. Фото: Суспільне Луцьк
Школярка Богдана передає гроші волонтерському ательє. Фото: Суспільне Луцьк

Готові вироби волонтери Горохівської спілки учасників АТО «Щит» везуть військовим на Схід. На весну актуальними будуть намети-пончо з водовідштовхувальної тканини, говорить волонтер Віталій Гладун. Цього разу він забрав із майстерні два десятки евакуаційних нош. Каже: у найближчі тижні повезе їх бійцям на фронт.

Читайте наші новини у Telegram.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024