Понад півтори сотні боєприпасів знищили сапери ДСНС на Горохівщині

27 Березня 2024, 17:03
Боєприпаси 442
Боєприпаси

Боєприпаси пролежали у землі близько 80 років. Декілька боєприпасів випадково виявили лісоруби біля села Смолява на Горохівщині. Вирубку зупинили й на місце події викликали саперів Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Луцька.

Про це повідомили на сторінці Головне управління ДСНС України у Волинській області у фейсбуці.

Сапери ретельно обстежили вказану місцину і натрапили на схрон: із землі підійняли ретельно складені ящики з мінометними мінами, стрілецькими набоями і декілька артилерійських снарядів – загалом 166 одиниць. Знахідки ідентифікували як боєприпаси часів Другої світової війни, що були на озброєнні німецької армії.

Далі транспортували боєприпаси до спеціального майданчика біля села Цегів Горохівської громади, помістили в спеціальний кар'єр і знищили шляхом підриву. На момент проведення розмінування територію посилено охороняли поліцейські, аби на місце розмінування випадково не потрапили сторонні особи.

Опісля через дозволений час піротехніки переконалися, що робота виконана чисто: усе, що залишилося від смертоносного залізяччя – вирва на місці вибуху і дрібні уламки розірваних металевих корпусів, які не несуть загрози.

Читайте наші новини у Telegram.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024