3 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

03 Червня 2018, 08:30
3605

Доброго ранку, любі читачі. Сьогодні неділя, 3 червня.

Нехай з кожним новим ранком у вас розпочинається нове життя.

Радійте тому, що маєте, вірте у власні сили. Пам’ятайте про горнятко ароматної кави – заряд бадьорості на початку дня. Хай вам щастить вже зранку!

День ангела святкують: Анастасія, Антон, Валентин, Василь, Віктор, Георгій (Юрій), Гнат (Ігнат), Дмитро, Іван, Іполит, Максим, Матвій, Митрофан, Микола, Михайло, Павло, Сергій.

Район.Горохів вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

3 червня святкують: День працівників водного господарства та День працівників місцевої промисловості. Ці два професійні свята щорічно, починаючи з 2003 р, відзначаються в Україні в першу неділю червня. 

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять рiвноапостольних царя Константина i матерi його царицi Єлени. Віруючі приклоняються до Вишгородської (Володимирської) ікони Божої Матері.

Погода: Сьогодні очікується +20..+27 °C , переважно без опадів, легкий вітер. Завтра: +22..+27 °C , без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, так як це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою.

Також по цьому дню судили про початок зими: «Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня - сніг з крупою». У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з'явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024