6 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

06 Червня 2018, 07:00
1384

Доброго дня, читачі. Сьогодні середа, 6 червня.

Цінуйте такі миті затишку й умиротворення, а також людей, котрі вас підтримують добрим словом, щирою усмішкою, теплим поглядом.

Нехай нині все складається саме так, як захочете ви. Гарної середи!

День ангела святкують:  Єфросинія, Леонтій, Марія, Михайло, Панас (Опанас).

Район.Горохів вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У середу, 6 червня 2018 року, День журналіста. Професійне свято професійне свято працівників засобів масової інформації історично пов'язане зі вступом Спілки журналістів України в Міжнародну федерацію журналістів у 1992 році.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять преподобного Симеона Стовпника на Дивній Горі (Симеона Дивногорця); преподобного Микити Переяславського; мучеників Мелетiя Стратилата, Стефана, Іоана, Серапiона, єгиптянина, Калиника, волхва, Феодора i Фавста i з ними 1218 воїнiв з дружинами та дiтьми.

6 червня в історії: 74 роки тому ( 1944) розпочалась висадка військ союзників на окуповану німецькими військами територію північно-західної Франції. Операція "Оверлорд", якою був відкритий Другий фронт, стала наймасштабнішою у світовій історії висадкою десанту у кількості 3 мільйонів чоловік, які перетнули протоку Ла-Манш з Англії у Францію.

Погода:  Сьогодні очікується +12..+19 °C, без опадів, слабкий вітер. Завтра: +15..+22 °C, без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди:  У цей день вшановується пам'ять преподобного Симеона стовпника на Дивній горі, чудотворця.

Погоду 6 червня у минулі часи передвіщали бджоли: якщо вони роєм гудять на горобині, що квітне - завтра буде ясний день. У цей час у садах цвітуть пізні сорти яблунь, вишень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024