У Горохові поглиблювали знання законодавства про працю та зайнятість населення

06 Червня 2018, 15:10
1650

У Гороховському центрі зайнятості вивчали законодавства про працю та зайнятість населення.

5 червня, в Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості проведено бліц-навчання з питань додержання роботодавцями законодавства про працю та зайнятість населення. У заході взяли участь представники двадцяти роботодавців району та Управління Держпраці у Волинській області.

Про це йдеться на сторінці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості в соціальній мережі Facebook.

Ельвіра Матвіюк – головний державний інспектор праці, розповіла про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці. Ознайомила з переліком пільг та компенсацій за роботу у важких і шкідливих умовах праці.

Зокрема, повідомила, що проведення державного контролю за додержанням законодавства про працю мають право здійснювати під час інспекційних відвідувань інспектори праці Державної служби праці України з питань своєчасності та повноти обсягів оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин.


Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Михайло Козак зупинився на можливостях служби зайнятості у підборі персоналу роботодавцям та Порядку надання компенсації єдиного соціального внеску за працевлаштованих безробітних на новостворені робочі місця, також проінформував про можливість тимчасового працевлаштування безробітних завдяки організації громадських та інших робіт тимчасового характеру; професійне навчання на замовлення роботодавця.

На сучасному етапі служба зайнятості поліпшує свої сервіси, пропонуючи нові технології підбору кадрів та пошуку роботи. А це – створення відеовакансій, відеорезюме, комунікацію через соціальні мережі за допомогою електронної пошти та скайп-зв'язку. 

Питання від учасників заходу спонукали до активної дискусії, зокрема, щодо проведення атестації робочих місць, перевірок контролюючих органів, в ході якої учасники заходу обмінювались своїм досвідом роботи. 

У підсумку зійшлися на думці, що проведення таких навчань є корисним та необхідним для попередження порушень у сфері законодавства про працю та зайнятість населення і є потреба в регулярному проведенні подібних заходів.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024