«Для мене скульптура – це сенс буття й моє друге дихання», - Володимир Кочман

12 Червня 2018, 17:40
2292

Відомий горохівчанин Володимир Кочман святкує День народження. 

12 червня 1970 року в селі Пустомити Горохівського р-ну, що на Волині народився скульптор Володимир Кочмар.

З 1997 року після закінчення Харківського художньо-промислового інституту живе і працює в м. Харків.

Володимир Кочман - учасник Міжнародних, Всеукраїнських і обласних мистецьких виставок і симпозіумів зі скульп­тури від 1994. 

Окремі його роботи зб­рігаються у Центрі сучасного мистецтва «Совіарт» (м. Київ), Харківській муніципальній галереї, Мистецькому Арсеналі (м. Київ), Галереї сучасного мистецтва «АС» (м. Харків), Музей-галерех «Чисті пруди», колекція К. Волкова (м. Пенза), приватних колекціях України та закордоном.

«Для мене скульптура – це сенс буття й моє друге дихання, - казав колись Кочман. - На вибір майбутньої професії вплинуло багато факторів. Але якось воно само собою так склалося, що я став скульптором. Захоплююсь творчістю етрусків, давніх греків, італійських скульпторів періоду неокласики та епохи Відродження.

Дуже подобається архаїчна скульптура. Працюю переважно в дереві, бронзі та камені. А провідною темою моєї творчості є людина і все, що з нею пов’язано. В першу чергу, звертаю увагу на поетичність та професіоналізм виконання твору. Це – головні критерії, за якими оцінюю скульптуру».

Варто зауважити, що у 2008 році Кочман отримав Премію Гран-прі за скульптуру «Адам і Єва» на Всеукраїнській трієнале скульптури.









 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024