Горохів: відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції

28 Червня 2018, 11:05
2539

У актовій залі Горохівської центральної районної бібліотеки відбувся урочистий вечір «Україно, символи твої пронесемо крізь віки».

Захід, що відбувся 27 червня, був присвячений 22 річниці Конституції України. До організації вечора долучився відділ культури Горохівської райдержадміністрації.

На початку заходу ведучі розповіли про кроки України до прийняття власного Основного Закону, важливість цього документа у сучасному державотворенні. Потому урочисто Гімн України усі присутні виконали разом із народним аматорським колективом «Горохівчанка».

Від імені влади з привітальним словом виступив голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк. Зокрема, він наголосив, що українці мали повноцінний демократичний правоустановчий документ — Конституцію Пилипа Орлика 1710 року — задовго до прийняття Конституції США у 1787 році чи Декларації прав людини і громадянина у Франції у 1789.

«Звичайно, що наша Конституція ще не пройшла такого вишколу часом як, скажімо, подібні документи інших держав, проте ми повинні дорожити цим документом і дотримуватися його принципів», — зазначив Тарас Щерблюк.

Голова Горохівської райради Тарас Щерблюк
Голова Горохівської райради Тарас Щерблюк

На вечорі особливо згадали про воїнів-горохівчан, що загинули, боронячи основні принципи нашої Конституції, адже її перша стаття гласить, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. До пам'ятного Хреста борцям за волю України урочисто поклали квіти у пам'ять про вірних синів своєї держави — Ігоря Сливки, Тараса Герасим'юка, Юрія Данилюка, Сергія Феоктистова, Володимира Павлюка, Олександра Михєєва, Романа Луцюка, Андрія Ліщини, Віктора Свентика та Миколи Вільчинського.

На заході виступили народний аматорський вокальний ансамбль «Горохівчанка» РНД «Просвіта», вокальна група «Берегиня» Будинку культури села Мерви, народний аматорський ансамбль «Надія» Горохівської ТПО УТОС, дует у складі Лілії Колесник та Володимира Дубця, дует у складі Валентини Сосновської та Наталії Фіялки, а також окремі виконавці — Юлія Гомон, Андрій Пасічник і Таїсія Харчук. 

дует у складі Лілії Колесник та Володимира Дубця
дует у складі Лілії Колесник та Володимира Дубця

народний аматорський ансамбль «Надія» Горохівської ТПО УТОС
народний аматорський ансамбль «Надія» Горохівської ТПО УТОС

Завершився вечір піснею-заповітом для українського народу — «Єднаймося, люба родино!»



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024