28 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

28 Червня 2018, 08:30
1194

Доброго ранку, читачі. Сьогодні четвер, 28 червня.

Приємного ранку, смачної кави й хороших новин бажаємо вам і водночас нагадуємо, що сьогодні розпочалися вихідні.

Тож якщо маєте мегаплани, добре подумайте над їхнім втіленням. Нехай настрій буде якнайкращим, а день успішним. Гарного четверга!

День ангела святкують: Григорій, Єфрем, Касіян, Лазар, Михайло, Модест, Федір.

Вітаємо іменинників та бажаємо мирного неба і здійснення мрій.

У четвер, 28 червня 2018 року, державне свято День Конституції України.

28 червня в історії: 367 років тому (1651) відбулася Берестецька битва біля с. Пляшева (Радивилівський район) – одного з найбільших боїв в період Хмельниччини, між Військом Запорозьким під командуванням Богдана Хмельницького і союзним йому кримсько-татарським військом з одного боку, та армією Речі Посполитої під командуванням Яна II Казимира з іншого. 

22 роки тому (1996) на п'ятій сесії Верховної Ради ухвалені положення першої Конституції незалежної держави України.

40 років тому (1978) розпочав роботу Рівненський державний інститут культури (нині Рівненський державний гуманітарний університет) . 

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять пророка Амоса; преподобного Єроніма Стридонського. Петрівський (Апостольський, Петрів) піст. 

Погода: Сьогодні очікується +18..+28 °C , зливовий дощ, свіжий вітер. Завтра: +22..+29 °C , без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучеників Віта (Фіта) і Модеста. Святому Модесту моляться, коли хворіє худоба. У народі говорили, що на Віта соловей замовкає. Наші пращури помітили, що "Дощ на Фіта - погано для жита".

За прикметою, день 28 червня бажано сонячний, оскільки у разі дощової погоди у домі буде розлад і сварки. У минулі часи примітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота - до негоди. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024