Громада села Сільце хоче від'єднатися від Цегівської сільської ради

04 Липня 2018, 09:45
4247

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук повідомив про зміни перспетивного плану тергромад Волинської області.

Зокрема, бажання громади села Сільце  від'єднатися від Цегівської сільської ради і приєднатися до міста Горохів.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook

«Як задовільнити громаду населенного пункту - села Сільце, котре прагне від'єднатися від Цегівської сільської ради і приєднатися до міста Горохів? 
Цегівська сільрада за правилом більшості прийняла рішення про об'єднання у Мар'янівську ОТГ. Та як бути з принципом добровільності, коли Сільце об'єднують проти його волі? Триває дискусія у пошуку законного шляху реалізації доброї волі жителів Сільця», - пише Сергій Кошарук.

Також він зазначає, що у вівторок, 3 липня, у пошуках відповіді в приміщенні Горохівської РДА разом зібралися працівники Волинської ОДА, Горохівської РДА, представники громади села Сільце, голови Цегівської сільської, Мар'янівської селищної, Горохівської міської та районної рад.

Коротко, декілька резюмуючих тез, які були виокремленні під час зустрічі:

  1. Усі сторони заявили про розуміння бажання громадян Сільця!
  2. Законом про добровільне об'єднання громад передбачено наявність рішення ради відповідної територіальної громади (рішення окремо населенного пункту в складі територіальної громади не передбачено).
  3. Профільний комітет ВРУ вказав на досвід деяких обласних рад, котрі раніше на своїх сесіях прийняли рішення про зміну підпорядкування населеного пункту (села), проте не вказав посидання на чіткі законодавчі норми таких рішень.
  4. Волинська обласна рада розглядає питання визначення процедури та законодавчої основи від'єднання села Сільце від Цегівської сільської ради та приєднання до міста Горохів (готується питання на розгляд сесії).
  5. Один із шляхів вирішення проблеми - є врахування бажання жителів с. Сільця при підготовці проекту закону про адмін-територіальний устрій України.
  6. Процес об'єднання Мар'янівської селищної ОТГ триває і не виключає можливості пункта п'ятого.
  7. Оскільки питання адміністративно-територіального устрою віднесені до компетенції ВРУ, то будемо звертатися до народних депутатів. Зокрема до Любомира Зубача (котрий підтримує бажання мешканців Сільця) врахувати думку громади с.Сільце при розгляді законів про адмін-територіальний устрій України або розробити окреме рішення з даного питання.

«Нагадаю, що триває підготовка проекту рішення облради про зміни до перспетивного плану тергромад Волинської області», - резюмував Сергій Кошарук.





 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024