Хто з горохівських поліцейських заробив найбільше в 2017 році

05 Липня 2018, 11:00
3251

Цього року оновлена українська поліція отримала нову дату професійного свята – 4 липня.

Та чи допомогло перезавантаження змінити підходи деяких правоохоронців до фінансових питань? Як відомо, рейтинг довіри до української міліції знизився якраз через тотальну корупцію, а попри реформи працювати в «органах» лишилося немало людей із досвідом старої системи, - пише Людмила Яворська у Волинь24.

Електронне декларування правоохоронцями їхніх статків – один із способів перевірити, чи прозоро нинішні поліцейські наповнюють свої кишені. За допомогою функціоналу сайту «Декларації» антикорупційного проекту Bihus.info, видання «Волинь24»проаналізувало декларації працівників волинської поліції і відібрало п’ятірку тих, хто торік отримав найбільші прибутки. 

До речі, керівник волинської поліції Петро Шпига за сумою заробленого у 2017 році – лише на 21-му місці у такому рейтингу. Хоча заробив немало – 364 тисячі гривень, тобто – 30 тисяч на місяць.

Загалом показово, що заможне життя родинам правоохоронців забезпечують не зарплати в «органах», а прибутки дружин, які часто успішно займаються підприємницькою діяльністю.

Отож, у п'ятірку тих, хто найбільше заробив у 2017 році потрапили двоє горохівських поліцейських.

5. ПРИБУТКОВИЙ ДЕКРЕТ

Працівник горохівської поліції Дмитро Татарин задекларував 626 тисяч гривень доходу.

Найбільшу частину родинного прибутку – майже півмільйона – заробила дружина поліцейського Ірина Татарин від підприємницької діяльності. Підприємцем жінка зареєстрована із 2010 року, її основний вид діяльності – роздрібна торгівля.

Успішний бізнес Ірині Татарин вдається поєднувати із декретом. Торік жінка отримала 10 тис. грн допомоги при народженні дитини та близько 20 тис. грн інших соціальних виплат.

Тим часом зарплата Дмитра становила 87 тис. грн за рік, тобто – трохи більше 7 тис. грн на місяць.

Також він отримав 25 тис. грн від продажу рухомого майна. Ймовірно, поліцейський продав легковий автомобіль «Фольксваген Гольф» 1995 р.в., який був записаний у попередніх деклараціях.

У серпні 2017 року Дмитро Татарин придбав нову автівку – «Фольксваген Пасат» 2013 р.в. за 198 тис. грн.

Майже уся нерухомість, яка є в родини, записана на Ірину Татарин, а саме: житловий будинок із магазином продтоварів площею 294 квадрати та три земельні ділянки в Горохові. Дмитру належить лише ділянка у с. Борохів Ківерцівського району.

До речі, у березні 2018 року Дмитро Татарин звільнився із горохівської поліції.

3

4. І БІЗНЕС, І БЕЗРОБІТТЯ

Родина дільничного офіцера горохівської поліції, а донедавна – працівника місцевої ДАІ Олександра Степанюка торік отримала 682 тисячі гривень доходів. 

Зарплата поліцейського за рік становила 94 тис. грн, тобто – менше 8 тис. грн на місяць. Проте він отримав ще 194 тис. грн спадщини та 127 тис. грн від продажу нерухомості. 

Наразі родина має два житлові будинки (210 та 101 квадрат) та дві ділянки по 10 соток у Горохові. У 2015 році Оксана Степанюк стала власницею квартири площею 75,4 квадрати у Липинах.

У травні 2016 року жінка отримала 2 гектари у с. Пірванче Горохівського району, а також купила 25 соток у с. Холонів Горохівського району за 49 тис. грн.

Наприкінці 2017 року Олександр Степанюк став власником іще 2 гектарів в с. Пірванче.

З майна, яке було у попередніх деклараціях Степанюка і яке поліцейський міг продати – невеличкий будинок на 52 квадрати у с. Сільце.

На поліцейського також зареєстрований вантажний автомобіль «Опель Віваро» 2011 р.в.

З інших доходів родини – зарплата Оксани Степанюк у Локачинському управлінні Пенсійного фонду (25 тис. грн), її дохід від підприємницької діяльності (212 тис. грн) і одночасно – допомога по безробіттю (29 тис. грн).

Згідно із записами в Держреєстрі, підприємцем Оксана Степанюк стала наприкінці серпня 2017 року, тож зароблені 212 тис. грн – дохід за чотири місяці. Зареєстрований основний вид діяльності – роздрібна торгівля.

Станом на кінець 2017 року родина задекларувала 798 тис. грн заощадженої готівки. Наприкінці попереднього 2016 року такі заощадження сягали 610 тис. грн, попри те, що сам поліцейський займав рядову посаду в органах, а дружина іще не займалась бізнесом, а працювала в районному управлінні Пенсійного фонду.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024