6 липня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

06 Липня 2018, 07:55
3328

Доброго ранку, читачі. Сьогодні п’ятниця, 6 липня.

Нехай цей день подарує лише очікувані здобутки, справжні емоції і зарядить позитивом на вихідні. Експериментуйте вже зранку і не забувайте про улюблену ранкову каву. Вдалої вам п’ятниці!

День ангела святкують: Агрипіна, Антон, Артем (Артемій), Герман, Йосип, Олександр, Олексій, Петро, Федір.

Вітаємо іменинників та бажаємо мирного неба і здійснення мрій.

У п'ятницю, 6 липня 2018 року, цікаве й романтичне свято - Всесвітній день поцілунків (World Kissing Day), яке колись придумали у Великобританії, 20 років тому підтримали в ООН, а тепер стрімко набуває популярності у багатьох країнах світу.

6 липня: які значущі події сьогодні відбувалися в Україні та світі в різні роки

  • У 1785 році національною валютою Америки став долар.
  • У 1885 році вперше людина отримала вакцину проти сказу.
  • У 1957 році зустрілися майбутні творці "Бітлз" Джон Леннон і Пол Маккартні.
  • У 1973 році у групи "Queen" вийшов перший сингл "Keep Yourself Alive".
  • У 1958 році в Києві було відкрито Національний Експоцентр України "ВДНГ".
  • У 1994 році відбулася прем'єра американського фільму "Форрест Гамп" режисера Роберта Земекіса.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православні християни згадують у молитвах святу мученицю Агрипіну Римлянку і прикладаються до Вишгородської (Володимирської) iкони Божої Матерi. За церковним календарем, триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст або Петрівка, який завершиться на свято Первоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня). 

Погода: Сьогодні очікується +19..+26 °C, переважно без опадів, слабкий вітер. Завтра: +18..+22 °C, переважно без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 6 липня відзначається день Володимирської ікони Божої Матері. Також у цей день вшановується пам'ять священномучениці Агрипини. У народі святу називали Аграфена Купальниця, тому що в цей день розпочинались купання.

Мабуть, найголовнішою подією дня Аграфени Купальниці був збір трав, коріння для лікувальних і знахарських цілей. Щоб дізнатись погоду на щонайближче майбутнє, наші пращури в цей день слідкували за воронами: якщо вони під хмари летять - до негоди.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024