У Горохівському районі найбільше боржників за газ

06 Липня 2018, 15:30
Фото ілюстративне 2057 Джерело: www.google.com.ua
Фото ілюстративне

Ситуація із оплатою газу на Волині склалася не дуже добре для деяких районів. Так, фахівці ПАТ «Волиньгаз» у травні від’єднали від газопостачання майже 500 споживачів.

Основні причини відключень – втручання в систему газопостачання та заборгованість за спожите блакитне паливо. Борг за газ у 22 абонентів перевищував більше 10 тис. грн. Про це інформує  прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Найбільше боржників від’єднали від газопосатачання у Володимирі-Волинському та прилеглому районі – 129, у Луцькому районі та обласному центрі – 93, у Нововолинську – 88, Горохівському районі – 61 та Ковельському районі – 43.

Найактивніше розраховуються за газ в Рожищенському та Ратнівському районах.

Під час планово-технічного обстеження в одному з найбільших сіл Луцького району, з метою підготовки системи газопостачання до осінньо-зимового періоду, спеціалісти виявили близько півсотні фактів крадіжок газу, зокрема, приховані втручання в роботу лічильника за минулі роки. За такі порушення абонентам передбачена відповідальність згідно з Кодексом газорозподільних мереж.

У населеному пункті фахівці перевірили майже 160 лічильників газу. І виявили такі порушення: зупинка механізмів лічильника шляхом його блокування сторонніми предметами, отвори в корпусі лічильника, самовільне приєднання газопроводів перед вузлом обліку газу, пошкодження пломб на лічильнику, використання газу для оброблення тваринного м’яса методом знімання комбінованих будинкових регуляторів тиску і приєднання необхідних пристосувань.

Довідково:

Кримінальний кодекс України за крадіжку газу передбачає карну відповідальність – позбавлення волі на строк до 3-ох років. Більшість абонентів-горепорушників звертаються з відповідною заявою для реструктуризації боргу до газорозподільного підприємства і впродовж літа його погашають.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39