24 липня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

24 Липня 2018, 09:00
1312

Доброго ранку, читачі. Сьогодні вівторок, 24 липня.

Сьогодні згадуємо рівноапостольну Ольгу, у святому хрещенні Олену, княгиню Київську, бабцю Володимира Великого, хрестителя Русі. Ольга була, безумовно, постаттю визначною: їй, жінці, в ті далекі часи вдалося те, що не вдавалося багатьом чоловікам – тривалий час залишатися при владі й померти власною смертю в пристойному віці. Секрет такої політичної успішності крився не тільки в сприятливих обставинах, але й у досить сильному характері цієї жінки, яка не боялася робити сміливі самостійні публічні вчинки. Добрі чи погані – то вже інше питання. Літописи називають її хитрою, а сучасні дослідники – мудрою і далекоглядною правителькою.

Православна церква ще у домонгольські часи прилучила Ольгу до сонму святих (хоча офіційна канонізація навряд чи відбулася). Місце і дата народження княгині Ольги достеменно невідомі. Меткі росіяни радо й давно «приватизували» цю історичну постать, так само, як і багатьох інших, назвавши її «вєлікой княгінєй Русской» і поставили в одну шеренгу разом з Петром І, Катериною ІІ, Леніним і Сталіним. Одним із головних аргументів є той, що начебто Ольга народилася під Псковом. Але чи й дійсно це так – невідомо. На сьогодні існують, принаймні, 9 версій походження княгині, але сталої нема.

З іменинами вітайте Ольгу.

Сьогодні 2-ий місячний день. Зовсім неважливо, яким буде цей день: сонячним, ясним чи похмурим і дощовим. Так само неважливо, з якої ноги ви встали чи що вам наснилося цієї ночі. Гарний настрій починається тоді, коли ви відкриваєте очі, підіймаєте жалюзі (або розсуваєте штори), впускаючи денне світло до кімнати. Усміхніться новому дню, близьким і собі сьогоднішньому. Другий місячний день вдалий для ведення бізнесу, подорожей, відряджень, творчості, проведення внутрішньої реорганізації фірми чи підприємства. Почніть утілювати в життя те, про що планували напередодні. Віддане, подароване цього дня повернеться до вас сторицею.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024