На Горохівщину надійшла партія вакцини проти сказу

26 Липня 2018, 10:00
1229

На Горохівщину надійшла партія антирабічної вакцини, призначеної для профілактики та лікування сказу у дітей і дорослих.

Вакцина була закуплена та доставлена Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти державного бюджету. Вона вироблена у Франції, має сертифікат якості GMP та прекваліфікована ВООЗ.

Загалом Україна закупила понад 39 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Усі вакцини вже передано в регіони, – повідомляє Урядовий портал.

Перевірити наявність вакцин у регіонах можна в таблиці.

Довідково:

Сказ – це гостра інфекційна хвороба, що вражає центральну нервову систему. Джерелом вірусу сказу є різні хижі та домашні тварини. Вірус передається від хворих тварин через укус або ослинення шкіри чи слизових оболонок, особливо якщо на них є мікротравми.

Тому антирабічну вакцину застосовують для первинної імунізації людей, які були в контакті або були вкушені скаженими, підозрілими на сказ або невідомими тваринами. Подальша ревакцинація проводиться згідно зі схемою лікувально-профілактичної імунізації.

Також антирабічною вакциною проводять профілактичну імунізацію людям, робота яких пов'язана з ризиком зараження: співробітникам лабораторій, які працюють з вуличним вірусом сказу, ветеринарам, мисливцям, лісникам та іншим.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39