У Михлині відсвяткували День села

31 Липня 2018, 12:25
5211

«Моє село – колиска мого роду» – під такою назвою у селі Михлин, яке входить до Городищенської ОТГ, 28 липня відбувся святковий концерт. Того суботнього дня у сільському клубі та на подвір’ї закладу зібралось багато односельчан та гостей.

Перед початком концертної програми усі бажаючі мали змогу проявити свій спортивний талант, а саме, взяти участь у змаганнях з настільного тенісу, дартсу, футболу та силового екстриму. Організатором спортивно-масових заходів був Віталій Онищук – учитель фізичного виховання, майстер спорту. Він же – депутат Городищенської сільської ради, — підвідомляє сайт сільської ради.

Також відвідувачі мали змогу помилуватись виставкою декоративно-прикладного мистецтва, яку представили жителі села Михлин під керівництвом директора місцевої школи Валентини Блаватної.

Господинею «Української хати» була керівник Михлинського ЗДО Раїса Онищенко, яка радо частувала гостей варениками, пирогами, кулішем та юшкою.

Михлин – мальовниче село в пахучих ромашках і буйних садах. Це не просто один із населених пунктів України. Це – маленький світ, згадка про який вперше датується у 1433 році. Про це село ходило дві легенди. Перша про те, що у річці, яка протікає повз село і має назву Полонка, колись у сиву давнину водилось багато риби. Тією рибою були лини. Її було настільки багато, що люди ловили і носили її міхами. Ось і назва пішла від двох назв «міх» і «лин».

Другу легенду розповів Михайло Луцюк – ведучий концертної програми. Його чарівною супутницею була Ірина Куца.

Так, як даний захід проходив у День Хрещення Київської Русі (День пам’яті рівноапостольного князя Київського – Володимира), то, керуючись нагодою, ведучі привітали усіх Володимирів, Володимировичів та Володимирівних з таким прекрасним святом. Був, серед названих, і Володимир, котрий святкував у цей день своє повноліття і якому святковий подарунок вручили прямо на святковій сцені.

За підготовку до свята, створення естетичного вигляду села ведучі подякували голові Городищенської сільської ради Світлані Соколюк та запросили її до слова.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з далеких буремних років Другої світової війни, хто ціною власного життя дарував мирне сьогодення та здобув незалежність нашої України; тих, хто помер у мирні дні, бувши учасниками Афганської війни та ліквідаторами на Чорнобильській АЕС; патріотів, котрі віддали своє життя  у антитерористичній операції на Сході.

Не стримуючи сліз, усі присутні слухали пісню «Я не хочу гратись у війну» у виконанні Михайла Бучмана, жителя села Шклинь.

В.о. старости Яніна Онищук вручила подарунки ветерану Афганської війни Миколі Синиці; ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС Валерію Шакірову та Миколі Маковському, патріотам своєї землі – учасникам АТО Миколі Смущуку, Анатолію Данилюку, Миколі Денисюку, Віталію Черчику, Анатолію Філіпчуку та Валерію Дудці. Весь зал аплодував цим людям стоячи.

Своїми виступами радували хорові колективи сіл Городище, Несвіч, Угринів та Михлин.

Надзвичайно потішив тутешніх жителів хореографічний колектив «Сузір’я», виконуючи «Тарантеллу» та «Фламенко». Овації були гучними.

Для усіх наші аматори приберегли привітання: і для наймолодшого жителя і найстаршої жительки, і для новостворених подружніх пар і тих, котрі вже прожили разом 50, 55 та 60 років, і для матерів-героїнь, і для колишніх очільників сільської громади, і для ветеранів праці.

Не обійшлося і без вітальних слів від наймолодших – вихованців Михлинського ЗДО “Дзвіночок”.

На святі був присутній настоятель місцевого храму отець Іоан Смітюх зі своїм церковним хором, який не шкодував теплих слів на адресу організаторів, виконавців та всієї громади.

По закінченню святкового концерту ведучі оголосили слова вдячності для спонсорів свята: сільському голові – Світлані Соколюк, директору ТзОВ «Городище» Анатолію Никонюку, директору ПОСП імені Шевченка Андрію Тураку, директору СГПП «Несвіч» Володимиру Кучері, підприємцям Роману Перванчуку, Валентині Синиці, Тетяні Павлюк.

Святковий концерт закінчився проспіваними «Многая літа» та «Молитва за Україну».

За активну участь та вагомий внесок в організацію та проведення свята села Михлин «Моє село – колиска мого роду» та сприяння відродження народних звичаїв та традицій Городищенська сільська рада оголосила подяки: Софії Заліпі – художньому керівнику, Наталії Друкачук  – директору клубу в Михлині та вже згадуваним Яніні Онищук, Віталію Онищуку, Валентині Блаватній та Раїсі Онищенко.

Опісля святкового концерту начальник гуманітарного відділу Тетяна Міндюк разом із сім’єю Онищуків вручили грамоти призерам спортивно-масових заходів.

А головний спеціаліст гуманітарного відділу Галина Бакош провела розіграш святкової лотереї.

Із 210 квитків виграшними було 206. Гості отримали цінні призи, а саме: гречку, цукор, муку, кухонне приладдя, господарські набори, молочну продукцію, сертифікати у магазин «Іриска» та багато іншого. Розігрувалося 6 суперпризів: два телятка і чотири поросятка.

Свято було надзвичайно насиченим та позитивним. Увечері всіх гостей розважав вокально-інструментальний гурт із села Наталин.

Передати словами емоції, які вирували на святі, просто неможливо. Все було організовано на вищому рівні. Люди кажуть, що «такого в селі ще не бачили».

Галина БАКОШ

  

  

  

  

  


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024