Горохівщина: як розпочали сезон полювання на пернатих

06 Серпня 2018, 10:36
Горохівщина: як розпочали сезон полювання на пернатих 2979
Горохівщина: як розпочали сезон полювання на пернатих

У суботу, 4 серпня, о 16.00 мисливці Волині відкрили сезон полювання на пернатих. Задовго до того, як стало чутно перші постріли з мисливських рушниць, спеціальні бригади лісової охорони вирушили в рейд. Протягом усього періоду мисливського сезону вони нестимуть цілодобове патрулювання.

Трохи статистики: на Волині офіційно зареєстровано близько 23 тис. мисливців. 8500 отримали контрольні картки і вже вийшли або планують вийти зі зброєю на пернатих. В області  – 56 користувачів мисливських угідь, 16 із них – державні лісогосподарські підприємства. 1,5 млн га земель на Волині – мисливські угіддя. З них водно-болотні – приблизно 10%. Частина з них належить до заказників, відтворювальних ділянок, національних парків, де полювання заборонене, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Головний мисливствознавець ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець розповідає, що пропускна спроможність їхнього підприємства – 650 мисливців. 400 з них вже купили відстрільні картки і будуть полювати на пернатих.

Григорій Биховець
Григорій Биховець

– Мисливці у нас переважно порядні, – запевняє Григорій Биховець. – Та й загалом скажу так: людину, яка полює без документів, видно одразу. Браконьєр ховається у кущах, боїться. Це помітно. Та й мисливці нині більше звикли до культури полювання, часто самі про такі факти повідомляють єгерську службу чи лісову охорону. Але патрулювання дійсно вкрай необхідне. Це стимулює мисливців. Тож у нашому господарстві спільно з правоохоронцями створено 6 мобільних груп. Рейди триватимуть цілодобово.
















 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024