Жуківець: місцевий храм відзначив 145-ліття

21 Серпня 2018, 15:00
2832

На другий день свята Преображення Господнього, з благословіння Преосвященнішого єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла у Свято-Преображенському храмі села Жуківець відбулася сповідь духовенства Горохівського благочиння.

Таїнство покаяння для духовенства звершив благочинний протоієрей Валерій Пилипчук, настоятель Хресто-Воздвиженського храму села Ярівка. Також благочинний після сповіді очолив Божественну літургію, під час котрої священнослужителі помолились за мир в Україні, — інформує сайт Горохівського благочиння.

Богослужіння супроводжували співом місцевий хор та хор священиків благочиння.

Зі словом проповіді, до присутніх у храмі, звернувся настоятель храму Різдва Христового міста Горохова священик Андрій Гаврилюк.

По закінченні служби Божої, навколо храму відбувся Хресний хід та молебень. Протоієрей Валерій Пилипчук привітав парафіян з престольним святом, яке вони відзначили напередодні та священиків із прийняттям Таїнств Сповіді та Причастя, подякувавши настоятелю храму протоієрею Олександру Фідріну за можливість помолитися у храмі села Жуківець.

Соборна молитва духовенства у Преображенському храму додала духовної піднесеності, святковості та урочистості жителям невеличкого села, які цього року відзначають 145 років церковного життя у храмі, який був побудований у далекому 1873 році.

На закінчення богослужіння, священики проспівали всім присутнім, парафіянам та жителям села многоліття.

1

1







 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром