Юні горохівчани відвідали Почаївську Лавру

25 Серпня 2018, 13:00
2832

Доброю традицією юних парафіян храму Різдва Христового міста Горохова є паломницька поїздка  до Свято-Успенської Почаївської Лаври перед початком навчального року.

Щороку, молодь та діти зі своїми батьками вирушають  до Почаєва, щоб вклонитися місцевим святиням та освятити новий навчальний рік і помолитись за дарування чистого розуму і послуху, — інформує Горохівське благочиння.

Так, у четвер, 23 серпня, з благословення єпископа Волинського і  Луцького Нафанаїла, близько 50 дітей-школярів з Горохова разом зі своїм священиком Андрієм Гаврилюком вирушили в паломництво до Почаївської Лаври.

Біля мощей преподобних Іова та Амфілохія під прекрасний спів студентів Почаївської Духовної Семінарії отець Андрій Гаврилюк відслужив молебень перед навчанням, побажавши учням та студентам Божої допомоги у здобутті освіти.

Для  юних паломників була проведена екскурсія по монастирю. Діти мали змогу  вислухати його історію, приклонитися до чудотворного  образу Почаївської Божої Матері й інших святинь та помилуватись красою лаврських храмів.

Гостей з Горохова  братія Почаївської Лаври пригостила смачним обідом, після якого свою подорож  діти продовжили  до Свято-Духівського скиту. У цьому  монастирі знаходяться ковчеги з мощами багатьох святих, приклонившись до яких, діти відвідали ще й маленький зоопарк. Тут знаходяться декілька різновидів рідкісних тварин та птахів, яких розташували біля стін цієї обителі насельники монастиря.

Свою паломницьку подорож  діти продовжили до Джерела святої праведної Анни, де скупавшись у цілющій воді та підкріпившись кавунами, повернулися додому сповнені благодаті Божої і чистих дитячих вражень.

1






























 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024