На Горохівщині перевіряли, чи всі діти належним чином пішли до школи

08 Вересня 2018, 11:44
Працівники служби у справах дітей 2122
Працівники служби у справах дітей

Працівники служби у справах дітей районної державної адміністрації провели на Горохівщині Всеукраїнський профілактичний захід «Урок», аби виявити дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початком навчального року.

Про це повідомляють на сайті Горохівської РДА.

На території Горохівської міської, Галичанської, Печихвостівської, Журавниківської сільських рад 4-6 вересня провели профілактичні заходи з метою обстеження умов проживання та виховання дітей в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах та дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім’ях опікунів, піклувальників.

Особливу увагу звертали на готовність та забезпеченість дітей із вказаних сімей до навчального процесу.

Під час проведення рейдів дітей, які б не приступили до навчання, не виявили, проте з усіма батьками провели профілактично-роз’яснювальну робота щодо належного виконання батьківських обов’язків. Наголосили про обов’язкове залучення дітей шкільного віку до навчального процесу.

До слова, такі рейди проводять щорічно. Під час них виявляють дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вживають заходів для повернення їх до навчання, усувають причини, внаслідок яких дітей не охопили навчанням, притягають батьків (опікунів) за неналежне виконання батьківських чи опікунських обов’язків до адміністративної відповідальності.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024