На території Цегівської сільської ради знайшли борщівник Сосновського

12 Вересня 2018, 16:16
Борщівник Сосновського 2530
Борщівник Сосновського

На Волині борються з борщівником. У зв'язку з цим Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області розробило та надало органам місцевого самоврядування рекомендації зі знищення борщівника Сосновського. 

Райдержадміністрації створили робочі групи та обстежили площі на виявлення борщівника. Про це головне управління Держпродспоживслужби інформує на своєму сайті.

Сільські та селищні ради, керівники агроформувань, власники земельних ділянок провели агротехнічний, механічний та хімічні методи боротьби щодо знищення рослини. Також розповіли школярам про небезпеку борщівника Сосновського та розповіли про методи надання першої медичної допомоги при контакті з цією культурою. 

У Горохові своєю чергою утворили робочу групу з координації виконання заходів щодо локалізації та ліквідації осередків борщівника Сосновського на території району, а також розробили програму з виконання заходів щодо ліквідації цієї рослини.

Робоча група здійснила виїзди на території Печихвостівської, Вільхівської, Мирненської, Рачинської, Новосілківської, Бережанської, Перемильської сільських, Сенкевичівської селищної рад. Площ з вищезгаданим бур’яном не виявили.

На території Цегівської сільської ради знайшли борщівник Сосновського на площі 1 га. Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області розробили та надали рекомендації органам місцевого самоврядування Горохівського району щодо методів боротьби із цією рослиною.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024