Мар’янівка: на цукровому заводі запалили газову піч

22 Вересня 2018, 12:00
13029

На цукровому заводі в Мар’янівці запалили газову піч, що фактично є початком роботи заводу.

Подія відбулася 19 вересня, — інформує сайт Горохівської районної ради.

Участь у цій важливій події взяли начальник департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, голова районної ради Тарас Щерблюк, Мар’янівський селищний голова Микола Климчук.

Юрій Горбенко привітав власника Сергія Костючка та колектив підприємства з початком нового сезону та подякував від імені голови Волинської ОДА Олександра Савченка за великий вклад у зміцнення економіки району й області, а також вручив керівнику Почесну грамоту облдержадміністрації.

«Підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» успішно розвивається, закінчується модернізація, встановили сучасну німецьку техніку. Якщо торік за добу перероблялося 5 тисяч тонн цукрових буряків, то в цьому році буде перероблятися 7 тисяч тонн сировини. Протягом наступних двох років передбачається вийти на рубіж 10 тисяч тонн.

На даний час великою проблемою є дорога «Мар’янівка-Берестечко». З Сергієм Костючком домовлено про те, що за кошти заводу буде проведено ямковий ремонт цієї дороги в селі Зелене. Нагадаю, що раніше за кошти заводу вже було зроблено ямковий ремонт дороги в місті Берестечку та по вулиці Залізнодорожній в селищі Мар’янівці.

У цьому році ПП «Агро-Експрес-Сервіс» повинно сплатити в Мар’янівський селищний бюджет біля 6 мільйонів гривень за землю. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво очисних споруд в селищі та на соціальний розвиток, адже це є найбільшою проблемою для селища. На сьогодні завершується виготовлення технічної документації по будівництву очисних споруд.

Перспектива розвитку підприємства на території Мар’янівської селищної ради велика. В найближчі три роки має запрацювати біоетанольний завод з переробки кукурудзи на біопаливо, що дасть можливість місцевим аграріям продавати її в сирому вигляді за більшою ціною. Орієнтовна вартість заводу 25 мільйонів євро. Паралельно буде встановлена біогазова установка по утилізації жому, завод отримає біогаз  – власний дешевий замінник природного газу і тим самим матиме значну економічну вигоду за рахунок економії на дорогому паливі.Фактично з руїн відродився новий сучасний європейський завод, є робочі місця, сплачуються податки, селище ожило.

Сьогодні в районний бюджет ПП «Агро-Експрес –Сервіс» сплатило близько 2 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб. Якщо порівняти ті роки, коли воно було занедбане, то з початком його роботи бюджет селища значно збільшився і на сьогодні становить по доходах 1515000 гривень. За попередньою інформацією, 28 жовтня на площі біля приміщення Мар’янівської селищної ради керівництво цукрового заводу організовує та запрошує жителів нашого району на святковий концерт з нагоди початку нового сезону переробки цукрових буряків. Про час та програму концерту громадськість проінформують додатково, - поділився своїми враженнями голова районної ради Тарас Щерблюк».

 

1


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024