Горохівські школярі обирали майбутні професії

17 Жовтня 2018, 13:08
Горохівські школярі обирали майбутні професії 3517
Горохівські школярі обирали майбутні професії

 Для школярів 8-9 класів ЗОШ І-ІІ ст. села Галичани і ЗОШ І-ІІІ ст. міста Берестечка провели профорієнтаційні уроки.

Заходи провели 16 жовтня фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості в рамках квесту «Твій вибір». Про це повідомляють на Facebook-сторінці центру.

Для учнів 10-11 класів ЗОШ І-ІІІ ступеня м. Берестечко провели професіографічну екскурсію на підприємство до ФОП Захарчук О.А., котре займається переробкою та виготовленням консервації з плодів.

Школярів ознайомили з професіями, які користуються попитом на ринку праці, інформацією про можливість здобуття робітничих професій у різних навчальних закладах, та послуги, які надає служба зайнятості молоді.

Учні дізналися багато корисної інформації про те, як правильно вибрати професію та уникнути помилок, застосовуючи формулу «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА», а також мали можливість ознайомитися з професіями в реальних умовах, отримати інформацію із першоджерел, поспілкуватися з професіоналами, сприйняти атмосферу і стиль трудового процесу. 

Під час екскурсії учні мали можливість побачити просторі, оснащені сучасними машинами цехи підприємства. Головний технолог підприємства Галина Хмарук та працівники продемонстрували учням технологічний процес виготовлення продукції від початкової до кінцевої стадії пакування.

Школярі отримали загальні відомості про підприємство: структуру, продукцію, умови, режим праці, характеристику кожного робочого місця. Інформація, що можна працювати на сучасному підприємстві з достойною заробітною платою в рідному місті, викликала жвавий інтерес у школярів. Було і цікаво, і смачно – гостям провели дегустацію смаколиків.





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024