Волинянин – у списку «Радикальної Партії» Олега Ляшка

04 Липня 2019, 12:00
Володимир Кравценюк: «В команді Радикальної партії Олега Ляшка кандидати «від землі», від людей. 1170
Володимир Кравценюк: «В команді Радикальної партії Олега Ляшка кандидати «від землі», від людей.

Зовсім скоро, в неділю 21 липня, ми підемо на вибори. І цього разу наш вибір ще важливіший, бо живемо ми в парламентсько-президентській республіці. Отже, з новим парламентом ми отримаємо також і нових міністрів. Тобто, якраз тих, хто і має займатися зарплатами, пенсіями, дорогами і цінами. Та чи буде достойно представлена Волинь у Верховній Раді? Хто саме з волинян потрапить в парламент цим літом? Давайте знайомитися.

Ми зустрілися з Володимиром Кравценюком. Зараз він очолює Волинський осередок Радикальної партії Олега Ляшка і є кандидатом у депутати у партійному списку. Про себе розповідає, що корінний волинянин. І батьки його теж: тато – з села Копачівка, мати – з Єлизаветина. В 7 років померла мама Володимира, і він переїхав в Рожище. Виховувався в інтернаті.

 – Володимире, Ви жили та вчилися в інтернаті в Маяках, потім вступили до університету в Києві. Зараз маєте власну справу. Завдяки чому сироті вдалося «вибитися в люди»?

– Все так, як говорите. Ви гарно знаєте мою біографію (сміється). Дякую Богові за бойовий характер, хоча і отримував в юнацтві через нього на горіхи. А ще я дуже вдячний вихователям і вчителям в інтернаті. Вони побачили в мені здібності і заставляли їх розвивати. Так, сердився на них за це, але не відступав. Якщо пообіцяю, то вже точно роблю, тому мене цим і брали. Ще нам в інтернаті прищепили правильні людські цінності: повага, допомога, наполегливість, відданість. Це допомагає мені працювати зараз з людьми, об’єднувати їх в результативну команду, де кожен розвиває свої таланти, а разом ми досягаємо результату. І…наполеглива праця. От завдяки цим складовим, думаю, мені вдалося отримати дві освіти, потім закінчити аспірантуру і мати зараз свою справу. Ніколи не треба здаватися і засмучуватися – отака моя порада молоді. Так, буде складно, але все вийде, якщо працювати над цим.

Володимир щодня в селі, а не в костюмі по телевізору: «Село треба відроджувати справами, а не балаканиною!»
Володимир щодня в селі, а не в костюмі по телевізору: «Село треба відроджувати справами, а не балаканиною!»

– Круто! Це надихає. Володимире, раніше Ви ніколи не балотувалися в депутати, правильно? З якими партіями Ви співпрацювали? Маєте досвід в політиці?

– Я не був учасником жодних політичних партій чи проектів, для моїх громадських ініціатив вистачало власних сил. Але щоб зробити щось для рідної області, потрібно єднатися із тими, хто має схожі погляди.

Читайте також: Хто всі ці люди – 3. Волинські кандидати-списочники

– Чому таки вирішили піти у політику? І чому саме Радикальна партія Олега Ляшка? Завдяки чому відразу стали керівником обласного осередку?

– Як я казав раніше, багато речей зробити самотужки не можна. Політика сама по собі не є чимось поганим. Це – сфера, в якій ми всі вирішуємо, як нам жити. Політика – це наше єднання задля вирішення спільних проблем. І мене тішить, що РПЛ на Волині об’єднала людей, які поступово відроджують область своїми реальними щоденними справами.

Долучитися до команди Радикальної партії Олега Ляшка мене запросив мій друг з університетських років, а тепер народний депутат України Андрій Лозовий. Він сам – дуже активна молода людина, яка, попри вік, вже встигла багато зробити для України і, я впевнений, ще зробить набагато більше. Тому я задумався. Потім Андрій познайомив мене з Олегом Ляшком, і так з’явилася ідея моєї роботи як керівника партії у Волинській області.

Разом з Андрієм Лозовим в Горохові: «Колись на цьому місці було сміттєзвалище. Тепер сучасний спортивний майданчик.»
Разом з Андрієм Лозовим в Горохові: «Колись на цьому місці було сміттєзвалище. Тепер сучасний спортивний майданчик.»

– Це було два роки тому, так?  Тож якими здобутками можете похвалитися зараз?

– Все правильно, я два роки керую осередком РПЛ на Волині. Пишаюся командою. Сьогодні в кожному селі, селищі, місті є наші партійці і активісти. До них можна звернутися, розказати про проблеми, запропонувати ідеї. Вони – наші очі і вуха. Таким чином, ми знаємо, що турбує мешканців будь-якого району Волині, які в них особливості і потреби. За цей час провів з командою декілька виборів в ОТГ. На сьогодні в радах всіх рівнів ми маємо 101 депутата, створили 12 фракцій. І це чудово. Ми працюємо однією командою, і те, що не можуть вирішити місцеві депутати, передається обласним, а далі – депутатам в Верховній Раді. Можливо, не скромно, але хотів би похвалитися, що наші депутати в ОТГ за достатньо невеликий термін виконали майже всі передвиборчі обіцянки. Я дійсно пишаюся такою командою.

«Хочеш почути правду – їдь в село!» – з Андрієм Лозовим в с. Квасів Горохівського району
«Хочеш почути правду – їдь в село!» – з Андрієм Лозовим в с. Квасів Горохівського району

– Чому йдете у Верховну Раду, які завдання перед собою зараз ставите? Чим будете займатися на політичному рівні?

– Найголовніше моє завдання – це представлення інтересів Волині. Це – мій рідний край, і я хочу, щоб його чули. Хочу, щоб наші волинські проблеми не відштовхували в глибину шухляди, а вирішували їх. Про це треба говорити, змінювати закони, щоб змінювалося життя простих людей. Я постійно їжджу по області і бачу проблеми: і невеликі, які місцеві, і ті, які вирішити може лише держава. Це – розвиток фермерства, захист лісів, розмитнення євроблях і робота для волинян, щоб вони не шукали грошей по сусідніх країнах. Тільки РПЛ відстоює село, фермерство. Он на Волині які землі і ліси родючі! Це ж першочергове наше завдання – відродження села! Мрію налаштувати сприятливі умови для малого бізнесу, створити робочі місця та посприяти самозайнятості, щоб кожен мав роботу та гідну оплату власної праці. На Волині в нас  міцна та ефективна команда РПЛ, тепер нам треба підтримка у Верховній Раді, щоб всі ланки працювали злагоджено. І тепер моє завдання у Верховній Раді, щоби волиняни побачили, що їхні проблеми можна і треба  подолати. І що ми справимося там, де інші політичні сили не справилися.

Ірина ОСТАПЕНКО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024