Вільний від корупції: у Горохові запрацював сучасний ЦНАП

12 Квітня 2021, 17:30
8540

У Горохові на місці колишньої бібліотеки віднедавна функціонує сучасний Центр надання адміністративних послуг, який облаштували за підтримки Європейського Союзу. 

Урочисте відкриття ЦНАПу відбулося 17 березня і з того дня його адмінпослугами уже скористалося понад 2500 жителів громади та усієї Горохівщини. 

Більше про відкриття читайте у матеріалі У Горохові відкрили Центр надання адміністративних послуг ФОТО

Керівниця сектору місцевого розвитку Представництва Європейського Союзу в Україні Наталія Старостенко відзначає важливість функціонування ЦНАПу у розвитку місцевої демократії. Також вона зауважує, що вільна від корупції установа дозволить громадянам більше довіряти місцевій владі. 

Читайте більше: Місяць ЦНАПу у Поворську: послуги надають біля дому, не потрібно їздити до міста

 

«Публічні інституції громади є обличчям місцевої влади. Створення належного Центру надання адміністративних послуг, вільного від корупції, сприятиме зміцненню довіри до місцевої влади та створюватиме позитивне середовище для розвитку міцної місцевої демократії та розширення прав і можливостей мешканців. Європейський Союз з гордістю відзначає ще одне відкриття ЦНАПу у Горохівській громаді за підтримки «U-LEAD з Європою», – каже керівниця сектору місцевого розвитку Представництва Європейського Союзу в Україні Наталія Старостенко.

Читайте також: Перші на Волині: у прикордонній громаді відкрили європейський ЦНАП

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» громаді надали інституційну підтримку, облаштували меблями та технікою 13 робочих місць ЦНАПу та встановили електронну систему управління чергою. Усі робочі місця під'єднали до програмного комплексу для ЦНАПів «Вулик», розробленого проєктом EGOV4Ukraine.

Довідково: Програма «U-LEAD з Європою»  фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами: Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією, Естонією та Словенією.

Усі працівники мають комфортні та безпечні умови праці. При розташуванні меблів також враховували рекомендовану дистанцію для відвідувачів, аби мінімізувати будь-які ризики в умовах карантину. Установа працює з дотриманням усіх протиепідемічних обмежень.

Керівництво міста тішиться, що вдалося реалізувати проєкт, який є корисним кожному жителю громади. Аби зробити послуги ще ближчими до людей, планують впровадити близько двох десятків віддалених робочих місць.

«Я дякую нашим європейським партнерам за комплексну підтримку у модернізації центру. Завдяки реформі децентралізації наша громада отримала багато можливостей і ми дуже раді, що тепер маємо належний ЦНАП, який буде слугувати нашим мешканцям. Ми маємо амбітні плани з налагодження доступу до послуг і вже працюємо над запуском 17 віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАПу, щоби наблизити послуги навіть у найвіддаленіші населені пункти нашої громади», – тішиться Горохівський міський голова Віктор Годик.

Читайте такожУ Любомлі за підтримки Євросоюзу вдалося відкрити унікальний ЦНАП

Для більш як 50 тисяч населення колишнього Горохівського району уже надають понад 130 адміністративних послуг – місцеві, соціальні, земельні, міграційної служби (оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, ID – картки, вклеювання фото в паспорти при досягненні громадянами 25, 45 років, реєстрація місця проживання тощо), а також реєструють нерухоме майно.

За менш як місяць роботи працівники ЦНАПу надали понад 2500 послуг, серед яких найпопулярніші – земельні та соціальні, реєстрація майна.

Над створенням ЦНАПу у Горохові працювали не один рік. Старший експерт з адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук радіє, що мети нарешті досягли.

Читайте також: За чий рахунок роблять ремонт у майбутньому горохівському ЦНАПі

«Я спостерігаю процес створення належного ЦНАПу в Горохові не один рік і впевнений, що нарешті ми досягли мети. Важливо не зупинятися і продовжувати розвиток ЦНАПів, адже система надання адміністративних послуг проходить зараз через важливі трансформації, які суттєво вплинуть на роботу кожного ЦНАПу в Україні. Я дякую громаді за ефективну співпрацю та проактивну позицію», – каже старший експерт з адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук.

Читайте також: Завдяки проекту U-LEAD Шацький ЦНАП надаватиме послуги за євростандартами












 

Володимир БРАТЧУН

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024