Владика Михаїл вперше відвідав новоставську парафію

17 Лютого 2020, 22:28
2990

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці у селі Новостав, що на Горохівщині, відбулось урочисте богослужіння, у якому взяли участь більше десятка священників, а очолив Божественну літургію митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Преосвященніший владика 16 лютого вперше відвідав новоставську парафію. Там на нього чекали майже триста прихожан, а зустрічали хлібом та теплими словами.


Протоієрей Віктор Павлюк, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, очолює цю парафію вже 30 років. Останні роки для священника дуже непрості, адже в отця хворі ноги. Деякий час він проводив богослужіння у візку. Але Божа любов і підтримка парафіян зробила диво – хоч і не так вправно, але священник ходить і продовжує молитись разом з прихожанами.

«Про цей подвиг  чули далеко за межами Новоставу», – запевнив Горохівський благочинний, протоієрей Андрій Сидор.

 Богослужіння супроводжував хор храму. У його складі – кращі співаки села. Співали цього разу і українською, і грецькою мовами, що неабияк усіх вразило.

Під час богослужіння у своїй проповіді владика Михаїл наголосив на стосунках із ближніми. Зокрема, дітей і батьків. Нагадав усім про те, що потрібно цінувати поради і підтримку батьків змолоду. Розуміти їх і любити такими, які вони є.

Також по завершенню служби митрополит Луцький і Волинський Михаїл вручив орден за церковні заслуги настоятелю храму Віктору Павлюку, орден за жертовність керівниці хору Світлані Вавринюк, медалі та грамоти іншим парафіянам.

Нагадаємо, торік громада храму Різдва Пресвятої Богородиці однією з перших возз'єдналася із Православною церквою України.

Фото з Facebook Волинської єпархії ПЦУ:

1

1

1



















Марія ВАВРИНЮК

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024