Кутрівську парафію прийняли у склад Волинської єпархії ПЦУ

30 Січня 2019, 19:54
Кутрівська церква 4258
Кутрівська церква

Волю Свято-георгіївської релігійної громади села Кутрів про перехід у склад Православної церкви України офіційно засвідчив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відповідним розпорядженням.

Дегація з Кутрова відвідала Управління Волинської єпархії ПЦУ 30 січня.

Як розтлумавив канцлер Волинської єпархії Микола Цап, розпорядження підтверджує, що парафія надала протокол зборів релігійної громади і відповідну кількість підписів за перехід і з 30 січня є прийнятою у склад Волинської єпархії ПЦУ.

«Такий документ видають у перехідний період, поки Православна церква України не є зареєстрована офіційно. Це станеться після 3 лютого, коли митрополит Епіфаній пройде офіційну церемонію інтронізації, після чого відбудеться засідання Синоду і будуть прийняті ключові документи ПЦУ. Тоді усі парафії будуть зареєстровані і юридично», – пояснює Микола Цап.

3

За словами протоієрея Миколи Цапа, священика у кутрівську церкву не призначали, оскільки громада сподівається, що теперішній настоятель Микола Слива перейде разом з громадою. Станом на сьогодні священик остаточного рішення ще не прийняв.

За словами одного з делегатів Володимира Томащука, коли настоятелю показали розпорядження владики Михаїла, отець Микола Слива відповів, що у нього є своє розпорядження.

Нагадаємо, у Кутрові зібрали 299 підписів «за» перехід церкви у ПЦУ, 1 «проти» і 9 осіб «утрималося».

Читайте також: Що сталося у Нічогівці: ніхто не бачив розбитого носа, про який заявили у Волинській єпархії. ДОПОВНЕНО

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024