Настоятель храму у Сільці отримав від Нафанаїла заборону у служінні

19 Лютого 2019, 11:11
Настоятель храму у Сільці отримав від Нафанаїла заборону у служінні 4929
Настоятель храму у Сільці отримав від Нафанаїла заборону у служінні

Протоієрей Петро Кравчук, який підтримав рішення своєї парафії у Сільці  на Горохівщині приєднатися до Православної церкви України, отримав заборону у священослужінні без права причастя в УПЦ МП.

Про це йдеться в Указі керуючого Волинською єпархією Митрополита Луцького і Волинського Нафанаїла УПЦ МП Нафанаїла від 15 лютого. Документ опублікували на офіційному сайті єпархії.

«За ухилення в розкол, грубе порушення присяги священослужителя, Постанови Собору єпископів Української православної церкви від 13 листопада 2018 року і рішень Священного Синоду Української православної Церкви від 13 листопада та 7 грудня 2018 року. Ви забороняєтесь у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн», – зазначено у документі.

3
Указ, підписаний Нафанаїлом
Указ, підписаний Нафанаїлом

Нагадаємо, настоятель та прихожани Свято-Симеоно-Стовпинського храму села Сільце приєдналися до складу ПЦУ. Рішення зборів схвалив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який видав відповідний указ.

Також нещодавно протоієреї Віктор Павленко і Дмитро Фенюк, які підтримали рішення своїх парафій приєднатися до Православної церкви України, отримали заборону у священослужінні без права причастя в УПЦ МП.

Читайте також: 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024