Громадські роботи для неплатників аліментів: що це таке

23 Березня 2019, 12:49
5665

Якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт.

На Горохівщині у цьому році вже склали дев’ять таких постанов. Щоправда, коштів з боржників поки не стягнули. Про це Район.Горохів розповів очільник юстиції Волині Антон Кустик.

Він роз’яснює, що покарання для неплатників аліментів у вигляді громадських робіт ввели першим пакетом законопроектів #ЧужихДітейНеБуває, що набули чинності у минулому році.

Якщо аліменти мають сплачувати на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за три місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності.

Проте, не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Так, їх не призначають людям з інвалідністю I або II групи, вагітним жінкам, жінкам, старшим 55 років та чоловікам, старшим 60 років.

Суспільно-корисні роботи можуть призначати на строк від 120 до 360 годин і виконують їх не більше восьми годин, а неповнолітні – не більше двох годин на день. Суспільно-корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватимуть плату за виконану ним роботу.

Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці. В цьому році всього підлягало виконанню 100 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, що винесені судами Волинської області.

З 1 січня 2019 року державні виконавці юстиції Волині стягнули 29 748 грн завдяки застосуванню нових обмежень.

Читайте також:  На замітку горохівчанам: хто може стати «муніципальною нянею»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024