120 кілограмів за добу: як працює сироварня у Галичанах

03 Грудня 2021, 15:58
120 кілограмів за добу: як працює сироварня у Галичанах 1352
120 кілограмів за добу: як працює сироварня у Галичанах

У селі Галичани на базі сільськогосподарського кооперативу «Степ» працює сироварня, яка за добу переробляє тонну молока.

Про це Район.Горохів розповів заступник голови ФГ «ГАЛИЧАНИ-АГРО-ЛЕНД» Михайло Стецюк.

Нагадаємо, офіційне відкриття сироварні відбулося 17 листопада. Молоко для підприємства постачає сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Степ» і місцеві фермери.

«Поки що тут варять тільки сир «Гауда», але з різними додатками – з курагою, горіхами тощо. Усього сім видів. За добу  потужності заводу дозволяють переробити тонну молока, з якого отримують близько 120 кілограмів сиру», – зазначає Михайло Стецюк.

За його словами, сир можна буде купити в Галичанах через вже два місяці, бо він перед продажем має вилежатись. Згодом місцевий продукт планують продавати у Горохові, Галичанах і Берестечку. Можна буде придбати сир і через інтернет.

Як повідомляв Район.Горохів раніше, кооператив «Степ» уклав договір із фірмою «Бліц», що в місті Суми (вона виготовляє обладнання для охолодження і переробки молока, – ред.), і там замовив проєкт мінізаводу з переробки молока.

Згідно з договором у Сумах провели й навчання для працівників, яких усього четверо. Також фірма «Бліц» встановлювала обладнання вітчизняного виробника на сироварні. Загальна вартість проєкту – 9 мільйонів гривень.

Вільних робочих місць на заводі поки що немає, бо тут їх передбачено всього чотири.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024