Настоятель церкви у Кутрові віддав ключі від храму

03 Лютого 2019, 15:03
Перше свято Спаса з отцем Миколою Сливою у Кутрові 4626
Перше свято Спаса з отцем Миколою Сливою у Кутрові

Парафіяни в очікуванні нового священика від Волинської єпархії ПЦУ.

Отець Микола Слива, який півтора року служив у Святогеоргіївській церкві села Кутрів, не прийняв пропозицію громади переходити разом у Православну церкву України. Про це Район.Горохів розповіли жителі Кутрова.

Священослужитель віддав ключі місцевому жителю, який працює адвокатом. 

Ймовірно, що у наступну неділю на службу у цекрву сусіднього села Мерва приїде митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який призначить священнослужителів у релігійні громади околиці, які проголосували за приєдання до Православної церкви України.

Нагадаємо, 19 січня на церквоному подвір'ї відбулися збори прихожан, як проголосували за перехід у ПЦУ і запропонували настоятелю зробити вибір на користь громади, а не Московського патріархату. Згодом у селі зібрали 299 підписів, які засвідчили документально наміри громади. 30 січня кутрівську парафію прийняли у склад Волинської єпархії ПЦУ

Додамо, що 2 лютого у село Садів Луцького району приїхав «Інтер» робити картинку, а 3 лютого у село Вощатин Володимир-Волинського району приїхав з єпархії відповідальний  за зв’язки з силовиками, щоб переконувати не йти в ПЦУ, що не завадали людям проголосувати «ЗА».

Стежте за церковними новинами області на Район.in.ua в онлайн-режимі. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024