Звиняче: громада УПЦ МП молилася на престольне свято у старій хатині

25 Травня 2019, 10:37
5650

Громада УПЦ МП у селі Звиняче Горохівського району відзначала престольне свято у будинку, який пристосували для богослужінь.

Літургія пройшла 22 травня у день пам’яті святителя Миколая, – повідомляють на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, 10 березня відбулося офіційне прийняття громади до кліру Волинської єпархії ПЦУ. Цьому передував збір підписів та голосування, яке проводили у сільському клубі. Усі 170 зареєстрованих учасників одноголосно висловилися «за» приєднання до Православної церкви України. Проте більше як 60 місцевих жителів зберегли вірність УПЦ МП і продовжують молитися у хатині.

Літургію 22 травня очолив благочинний Горохівського округу, настоятель Хрестовоздвиженського храму села Ярівка, протоієрей Валерій Пилипчук, якому співслужили священики з навколишніх сіл.

«Під час богослужіння у «храмовій хатині» лунала молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. По завершенні літургії  відбувся водосвятний молебень. До присутніх також звернувся колишній настоятель храму, який прослужив у селі 20 років, протоієрей Сергій Мадірімов. Священик підтримав парафіян та подякував вірним чадам Христової Церкви за їхню вірність і твердість у вірі.

До слів привітань долучилися і учні недільної школи, які у віршованій формі привітали духовенство, парафіян, гостей та всіх жителів села з Престольним святом. Настоятель храму священик Сергій Бачинський подякував  духовенству, прихожанам та гостям за спільну молитву», – повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.


2

2

1

1



1

Читайте також: 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024