Полуничний рай: як на Берестечківському заводі варять новий джем. ФОТО

19 Червня 2020, 19:24
4371

На Волині у самому розпалі сезон збору полуниці. Берестечківський плодоконсервний завод теж не стоїть без роботи. Цьогоріч тут вирішили запустити у виробництво новий вид продукції під ТМ «ZaXaR» – густий полуничний джем у 400-грамовій баночці.

Керівництво заводу закупило партію свіжої полуниці у місцевих одноосібних селянських господарствах. Про це інформують на сайті ТМ «ZaXaR», де також показали увесь процес варіння полуничного джему.

Нагадаємо, нещодавно Берестечківський плодоконсервний завод провів ребрендинг.

«Днями я купувала полуницю у подружжя, яке мешкає в селі поблизу Берестечка. Соковита, запашна, солодка полуниця. Але мене вразили руки господині, яка її продавала – спрацьовані і зморені роботою. Видно, що кожна копійка дається цим людям важкою працею, та й щоб виростити ту полуницю теж треба докласти багато зусиль. Тому ми вирішили закупити першу партію сировини і запустити у виробництво полуничний джем. Без домішок, штучних консервантів чи підсилювачів смаку. Усе натурально і дуже просто: свіжа полуничка і цукор», – запевняє директорка заводу Наталія Захарчук.

На сайті ТМ «ZaXaR» показали, як місцеві мешканці вирощують та збирають полуницю.

«У нас полуниця тільки починається. Збираємо раз на 2-3 дні і вичікуємо поки поспіє. Солодка і соковита. Маємо кілька великих грядок. Звісно, що і біля полуниці багато роботи: і просапати, і прополоти треба кілька разів у рік. Кожні 3-4 роки насаджую нову полуницю, бо старі кущі перестають так рясно родити. А скільки треба «погорбатитись» поки її визбираєш… Але що поробиш, у нас в селі роботи такої немає, тому намагаємось виростити щось на городі та продати», – розповідає місцева мешканка Лариса.


Опісля того, як полуницю зібрали у ящики, її обережно транспортують на завод. Місцеві працівники очищують ягоди від плодоніжок і заливають водою, аби від м'якоті відійшли зовнішні ворсинки і маленькі кісточки.


 

«Ми беремо свіжу полуничку, ретельно перебираємо її і миємо. Спосіб приготування дуже простий, рецептура – класична: лише полуниця і цукор. Ніяких секретів тут немає, як і немає ніяких інших консервантів чи підсилювачів смаку. Усе згідно ДСТУ. Напевно, саме тому цей джем такий смачний. У нас є власна лабораторія, де ми перевіряємо кожну партію виготовленої продукції. Тому я з впевненістю можу сказати, що наші повидла і джеми не просто смачні, а й якісні та корисні», – зауважує технологиня Берестечківського плодоконсервного заводу Ольга Струбіцька.

Тим часом у виробничих цехах кипить робота. На одній лінії працівники пакують яблучне повидло з полуничним ароматом. Тут же на другій лінії технолог приступив до своєї магії: у великих тазах виблискує вимита полуниця, а поруч Ольга Струбіцька вже взялась закладати інгредієнти у варочну ємність.

Читайте також: Завод із Берестечка експортує у Прибалтику 20 тонн продукції щомісяця

Жінка чітко вимірює пропорції цукру і полуниці, завантажує усе в чан і ретельно вимішує. За кілька хвилин вже з'являються бульбашки, і медово-полуничний аромат ще рясніше розлягається по цеху. Після приготування джем розфасують у 300-грамові баночки.

«Нам захотілось випустити традиційний полуничний джем: лише полуничка й цукор… і щоб ягідка відчувалась цілою. Певно багато хто пам'ятає це відчуття з дитинства, коли на скрайчик свіжого хліба кладеш ложечку полуничного джему, а як воно смакує з млинцями чи свіжими сирничками... Наразі ми виготовили тільки першу партію цієї полуничної смакоти. Але я вже відчуваю, що нашим клієнтам припаде до вподоби цей джем. Адже все, що вирощене важкою працею і зроблене з любов'ю – обов'язково матиме успіх», – переконана Наталія Захарчук.

У цьому Наталію цілком підтримує її чоловік Олександр Захарчук

«У цій справі я повністю довіряю дружині. Її ідеї завжди мають успіх, а тому на виробництві періодично з'являються якісь новинки, на які згодом ми спостерігаємо хороший попит. Це її улюблена справа, в яку вона вкладається на всі 100%», – зауважив Олександр Захарчук.

Читайте також: 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024